Preko Velebita do mora - Najbolje u Zadarskoj županiji

Nacionalni park Paklenica, Morske orgulje, Paški sir, Crkva Sv. Donata... Sve to čeka vas u jedinstvenom vikend planu koji obuhvaća najbolje u Zadarskoj županiji.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND - NAJBOLJE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Da li znate od koliko se otoka sastoje Kornati? Koliko je visok Anića kuk? Kanjoni Velike i Male Paklenice spadaju u najspektakularnije oblike našeg krša, a grad Zadar u najpropulzivnije turističke destinacije na Jadranu.

Ideja kako provesti vikend

Kao prvu destinaciju preporučamo posjet Nacionalnom parku Paklenica. Dvije najznačajnije strukture su kanjoni Velike i Male Paklenice od kojih je prvi uređen za posjete turista sa stazom koja nas vodi u dubinu Velebita. Hodajući kroz kanjon, okruženi smo planinskim vrhuncima i vertikalnim liticama, a čitavo vrijeme hoda uz nas žubori tirkizni potok Velika Paklenica. Za lijepog vremena prvi dio kanjona, zbog visokih vertikalnih stijena pun je penjača koji na liticama od po više stotina metara izgledaju kao bubice.
Nakon posjeta planinskom nacionalnom parku kojeg krase ljepote krških oblika, za sljedeći dan predlažemo posjet nekadašnjim planinama koje su danas po morem, a vrhovi čine otoke našeg najpoznatijeg arhipelaga, Nacionalnog parka Kornati. Preporučamo cjelodnevni izlet s jednim od brodara i ručkom na brodu ili jednom od kornatskih otoka.
Zadnji dan vikenda idealan je za obilazaka kulturno povijesnih spomenika dvaju gradova koje krasi bogata povijest, Zadar i Nin. U Zadru, od povijesnih znamenitosti, nikako nemojte zaobići crkvu Svetog Donata, katedralu, Rimski forum i Trg pet bunara. Naravno, ovaj grad s brzorastućom turističkom ponudom krase i novije turističke atrakcije poput već legendarnih Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Na kraju predlažemo šetnju Ninom, najstarijim hrvatskim kraljevskim gradom i kolijevkom hrvatske kulture.
Vezano za smještaj toplo Vam preporučamo hotel*** i villu**** Vicko. Ljupki hotel u Starigradu Paklenica nadaleko je poznat po svojoj gostoljubivosti i restoranu "4 Ferala" s gastronomskom ponudom koja je besprijekorna bez obzira radi li se o ribljim jelima ili jelima od mesa.

Više o smještaju...

      

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer