IGRE NA VODI, VIROVITICA

Športska zajednica grada Virovitice svake godine organizira sportsko-rekreativni događaj tijekom mjeseca srpnja, a u sklopu «Ljeto u gradu».

Športska zajednica grada Virovitice svake godine organizira sportsko-rekreativni događaj tijekom mjeseca srpnja, a u sklopu «Ljeto u gradu».

Ideja koja je rođena prije četiri godine jedna je od najljepših događaja u gradu Virovitici, a posebno tijekom mjeseca srpnja kada je većina ljudi na godišnjem odmoru. Virovitičke igre na vodi zamišljene su po uzoru na nekadašnje «Jadranske susrete» s tim da se naše igre odvijaju na gradskom bazenu u Virovitici. Zamišljeno je da u 9 disciplina (lov šarana u bazenu, vodena košarka, pivska klackalica, potezanje užeta u vodi, lov na čepove i još neke druge discipline) sudjeluju ekipe iz prigradskih naselja odnosno mjesta koja teritorijalno pripadaju gradu Virovitica te na igrama mogu sudjelovati samo rekreativci. Unazad dvije godine Virovitičkim igrama na vodi priključila se ekipa iz susjedne nam države Mađarske, iz prijateljskog grada Barcsa. Grad Virovitica i Športska zajednica grada Virovitice osigurali su jednostavna pomagala koja se koriste u natjecanju te je time dokazano da se i uz minimalne troškove može organizirati jedna atraktivna i zanimljiva za građane manifestacija, a kao dokaz da je tome tako su bile prepune tribine gradskog bazena gdje je događaj posjetilo i nekoliko tisuća gledatelja. Športska zajednica grada Virovitice planira za slijedeću godinu proširiti broj ekipa te igre organizirati svaki vikend tijekom mjeseca srpnja.