MAKARSKA - DRAGULJ DALMACIJE

Makarska je slikovit gradić zadivljujuće ljepote koji živi od turizma i za turizam, grad mladosti, kulture, sporta i zabave.

Makarska je slikovit gradić zadivljujuće ljepote koji živi od turizma i za turizam, grad mladosti, kulture, sporta i zabave.

Pod današnjim imenom Makarska se prvi put spominje 1502. godine. U doba turske vladavine Makarska je bila središte nahije Primorje, uvrđena s tri kule. Makarska je pripojena Mletačkoj republici 1684. godine. Pod stogodišnjom vladavinom mletačkog lava nastajali su temelji budućeg grada. Narednih stotinjak godina, za vrijeme francuske i austrijske vladavine, grad doživljava svoj kulturni i gospodarski uspon.
Makarska je slikovit gradić zadivljujuće ljepote koji živi od turizma i za turizam, grad mladosti, kulture, sporta i zabave. Razvio se oko prirodne luke koju štite slikoviti poluotok Sveti Petar i rt Osejava, i najveća je i jedina takva luka između ušća Cetine i Neretve. Povijest grada najbolje se može upoznati u franjevačkom samostanu kao i umjetnička djela poznatih hrvatskih slikara iz ovog podneblja čuvana u sakralnim objektima makarskog priobalja.
Iz bisernog mora uzdiže se veličanstveni dar prirode – Biokovo. Ako ste željni avanture i atraktivnih sportskih izazova, Makarska pruža obilje sportskih sadržaja (paraglajding, brdski biciklizam, spuštanje u jame, sportovi na vodi i dr.), a prekrasna šljunčana plaža proteže se kroz cijelo mjesto (2 km).
Brojni smještajni objekti s unutarnjim i vanjskim bazenima, među kojima je i centar za medicinsku rehabilitaciju "Biokovka" s najsuvremenijim fitness- centrom te kompletnom fizikalnom terapijom čine Makarsku omiljenom turističkom destinacijom. 

Vikend Planer
Vikend Planer