BIOGRAD NA MORU - NAUTIČKI CENTAR

Biograd na Moru, nekad hrvatski kraljevski grad, poznati je turistički i nautički centar u samom središtu jadranske rivijere.

Biograd na Moru, nekad hrvatski kraljevski grad, poznati je turistički i nautički centar u samom središtu jadranske rivijere.

Biograd na Moru, u povijesnim izvorima Belgrad, Alba Maris, Zara Vechia, osnovali su Hrvati u neposrednoj blizini romanskog Zadra. Oko 950. godine spominje ga po prvi puta bizantinski car i pisac Konstantin Porfirogenet između deset hrvatskih gradova, a 1000. godine Ivan Djakon naziva ga urbs, a građane urbes.
Od 10. stoljeća Biograd dobiva sve veći značaj u političkom, ekonomskom i kulturnom pogledu i često se spominje u ispravama. Već početkom 11. stoljeća postaje prijestolnica hrvatskih vladara

Biograd na Moru, nekad hrvatski kraljevski grad, poznati je turistički i nautički centar u samom središtu jadranske rivijere. Okružen nacionalnim parkovima (Kornati, Paklenica, slapovi Krke, Plitvička jezera) te obližnjim povijesnim gradovima Zadrom, Šibenikom i Ninom učinit će Vaš boravak nezaboravnim na hrvatskom Jadranu. Kupanje u čistom i bistrom moru moguće je samo stotinjak metara od centra grada, a za one sklone osami i miru u blizini su pošumljeni otočići u Pašmanskom kanalu. Dvije moderno opremljene marine s velikim brojem vezova, raznovrsna ponuda brodova za čarter i velik broj organiziranih regata čine Biograd sjecištem nautičara iz cijelog svijeta.

Vikend Planer