DANI PLEMSTVA, GORNJA RIJEKA, KOLOVOZ 2017.

Mjesto Gornja Rijeka na obroncima Kalnika, sredinom kolovoza, oko blagadana Velike Gospe, domaćin je manifestacije Dani plemstva.

Mjesto Gornja Rijeka na obroncima Kalnika, sredinom kolovoza, oko blagadana Velike Gospe, domaćin je manifestacije Dani plemstva.

Mjesto Gornja Rijeka na obroncima Kalnika, sredinom kolovoza, oko blagadana Velike Gospe, domaćin je manifestacije Dani plemstva. Ovdje ćete doživjeti vrijeme potkalničkih plemkinja i plemića i vratiti se u prošlost, u vrijeme kada su ovim našim potkalničkim prostorima doista šetali pravi plemići i plemkinje. Udruga „Potkalnički plemenitaši“ istražuje povjesnu istinu, želeći vratiti iz zaborava vrijeme u kojem je živjela i stvarala prva hrvatska primadona – Sidonija Erdödy Rubido, koja je potkraj 19.st. boravila u gornjeriječkom dvorcu. Ovdje vam se uz zvuke valcera i polke pruža prilika svjedočiti balu plemenitaša, izboru najplemića i najplemkinje ili pak najprinceze. Ocijenjuju se lijep izgled i profinjeno, uglađeno plemičko držanje. Raznovrsni programi, a osobito atraktivan ženski malonogometni turnir „Zlatna podvezica“, poziv su svima da posjete Gornju Rijeku. Turistička ponuda potkalničkog kraja temelji se na bogatoj povijesti, a mi vas pozivamo da doživite duh toga doba i zaplovite vremeplovom u prošlost.