Završila je tiskovna konferencija, ministar turizma zadovoljan rezultatima

Ugledna imena hrvatskog turizma okupila su se u Hotelu Esplanade kako bi prokomentirali mišljenje građana u projektu Najbolje u Hrvatskoj - izabrali građani 2013.

Tatjana Rajković, direktorica istraživanja GfK – centra za istraživanje tržišta, Dražen Cvijetić, autor projekta Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani 2013., Vesna Pritchard, potpredsjednica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Darko Lorencin, ministar turizma RH, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice i Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Ovaj zanimljiv projekt dobre budućnosti hrvatskog turizma, sastoji se od nekoliko „pametnih faza“: besplatne aplikacije za iPhone i ANDROID mobilne telefone bestCROATIA koja je istovremeno GPS turistički vodič, planer i foto album putovanja na hrvatskom i engleskom jeziku, s preko 3.400 posebnih turističkih atrakcija Hrvatske koje su izabrali građani, a sa mogućnošću slanja e-razglednica, turističkih mailova, komunikacije putem Twittera, Facebooka… Svaka atrakcija ima link na www.VIKENDPLANER.info portal koji daje ideje za savršen vikend.

Turiste koji slete u Hrvatsku u zračnim lukama će dočekati „pametni monitori“ sa raznim servisnim, turističkim i dnevnim informacijama i usmjeravat će ih na mobilni web www.flyCROATIA.info gdje će se nalaziti sve svježe dnevne informacije i imat će funkciju elektronskog letka. Na plažama će dobiti informacije putem objekata na plažama…

Za medije je posebno zanimljivo, da se uz ovaj projekt organizirao foto natječaj NAJBOLJE u HRVATSKOJ za EU u kojem je sudjelovalo preko 70 mladih fotografa do 25 godina, koji su prijavili preko 1300 fotografija sa motivima kako oni zapravo vide - Najbolje u Hrvatskoj. Izabrana je 21 fotografija, koje će se izložbom po prvi puta, postaviti u Hrvatskoj matici iseljenika, od 1. do 10. srpnja u Zagrebu. Izložbu će posjetiti više od 2000 hrvatskih iseljenika upravo u posjeti Hrvatskoj, kao i svi zainteresirani građani.

Tiskovnu konferenciju pratile su televizijske kuće, radijski i tiskovni mediji te portali, tako da ćete reportaže i objave moći pratiti sljedećih nekoliko dana.

Same rezultate istraživanja možete samo pogledati na portalu www.najboljeuhrvatskoj.info te aplikaciji bestCROATIA za iPhone i Android. Obzirom da se očekuje velik broj posjeta tijekom sljedećih dana, molimo za strpljenje i razumijevanje ukoliko će se stranica ili aplikacija sporije učitavati.

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer